OM FIRMAET

Historie

Der findes danske vognmandsfirmaer, som kan føre Deres rødder 75 år tilbage i tiden, men der er ikke mange af dem, der kan prale af, at 4. generation sidder i chefstolen. Vi er et vognmandsfirma med stolte traditioner, hvor familieånden mærkes i virksomheden.

Det hele startede med at Johannes Johannesen kom til Hovedstaden fra Lolland og startede en marskandiserforretning. Senere drev han Havnerundfarten i Københavns Havn, inden han, d. 31. oktober 1931, nedsatte sig som vognmand på Nørrebro med er par heste for bukken. Vognmandsfirmaet var en stor succes for Johannes Johannesen, og efterhånden blev vognparken motoriseret. Under 2. Verdenskrig overtog sønnen Erik Johannesen vognmandfirmaet, og familien drev på dette tidspunkt en blandet vognmandsforretning.

Sådan fortsatte forretningen i mange år, indtil næste generation, Svend Johannesen, midt i 1960’erne fik sin far overtalt til at investere i en kranbil. I de følgende 20 år blev det til yderligere 10-12 kranbiler.

Familien Johannesen satser de næste 30 år mere og mere på kran- og maskintransport, som derefter er blevet firmaets speciale.

I efteråret 1993 overtager Jens Johannesen som 4. generation chefstolen i den familieejede vognmandsforretning. Siden han er trådt til, har virksomheden overtaget fire andre vognmandsfirmaer/kranfirmaer, hvilket blandt andet har betydet, at vognparken er blevet mere end fordoblet, den består nu af ca. 40 kranbiler, 1 mobiltårnkran og 1 mobilkran. Virksomheden tæller i dag mere end 50 ansatte, der er fordelt mellem de tre afdelinger i henholdsvis Hvidovre, Fredericia og Esbjerg.

Det lader også til, at fremtiden ser lys ud for Johannesen kran og maskintransport ApS.

5. generation, Jens Johannesens søn Jacob Johannesen, er nemlig trådt ind i firmaet som kranfører. Det giver ham en god forståelse for forretningen og mulighed for at bygge en solid erfaring op om branchen, inden det måske bliver hans tur til at overtage virksomheden.

LANDSDÆKKENDE KRANSERVICE DØGNET RUNDT!